آموزش پرورش زالو
نوشته شده توسط : غریبه

دوره آموزشی پرورش و تکثیر زالو از صفر تا صد

چرا صنعت زالو ؟
 زمان کاری پایین
 درآمد خوب و عالی
 فضای موردنیاز با متراژ کم
 مصرف انرژی خیلی کم
 قابل اجرا در شهر و روستا
بدون تفکیک جنسیتی(زن و مرد)
 شغلی برای تمام فصول سال، حتی به‌عنوان شغل دوم
 هزینه پایین تجهیزات و هزینه ی پایین نگهداری
 قابل استفاده در سراسر کشور
 تقاضای زیاد بازار
زالوی طبی یک جاندار کوچک و پرفایده از منظر درمانی و اقتصادی می باشد و پرورش زالو به خاطر تقاضای روزافزون آن در ایران و جهان رو به گسترش است.
این شغل که در گروه شیلات قرار می گیرد، این امکان را برای شما فراهم می کند تا در یک محیط به نسبت کوچک، بتوانید به کسب و کاری پرسود دست بیابید.
دوره آموزشی کسب و کار تکثیر زالو حدود 13-15 ماه است که با سرمایه اولیه از20 میلیون تومان می توانید شروع کنید و به سود 50 میلیون برسید اما هر چه قدر بیشتر سرمایه گذاری کنید درآمد بیشتری کسب میکنید و سودآوری پرورش زالو از 2 ماه شروع و نهایتا 7 ماه طول می کشد ک با سرمایه 5 میلیون تومان میتوانید شروع کنید و به سود دوبرابری برسید.
پرورش و تکثیر زالو  از فضای 5 مترمربع  که فارم خانگی تا فضاهای بزرگتر (صنعتی) نیاز داشته و مصرف آب و برق آن به اندازه یک واحد آپارتمانی است و در این کار باید تک تک مراحل با دقت بالا انجام شده و به نکات بهداشتی اهمیت زیادی داده شود تا به سود حداکثری رسید. در ادامه با وبلاگ ما همراه باشید
در این دوره آموزشی ضمن آشنایی با گونه‌ طبی زالو ، مناطق مناسب برای پرورش، نحوه پرورش و نگهداری آن بیان می شود .

زالو

سر فصل های دوره آموزشی:

1-آشنایی با زالو و فیزیولوژی زالو
2-تفاوت زالوی صیدی و پرورشی
3-کاربرد زالو در درمان
4-شرایط راه‌اندازی فارم زالو
5-تکثیر و پرورش زالو
6-انواع بسترهای تکثیر و پرورش زالو و بهترین بستر
7-انواع تغذیه زالو و بهترین روش
8-بیماری‌های زالو و درمان آن
9-بازاریابی و فروش زالو
10-فراوری و تولیدات ثانویه
11-تأسیسات و تجهیزات لازم برای راه اندازی
12-قوانین و مقررات جهت اخذ مجوز
دوره آموزشی که آرمان مهارت ساز راشا افق برگزار میکند از سر فصل های فوق تبعیت میکند که چکیده از فصل اول را در ادامه مقاله برای شما آورده ایم :

تاریخچه زالو:

در حدود هزار سال قبل زالو درمانی معرفی شده است. به گفته ابن‌سینا در کتاب قانون، زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون می‌کشد. ابن‌سینا زالو را در درمان بیماری‌های پوستی از قبیل جوش‌ها، دمل‌های صورت و لک‌ و پیس سودمند می‌‌دانست.
ازلحاظ تعداد تابه‌حال میلیاردها زالو مورداستفاده قرارگرفته‌اند، اما نتایج حاصل از این تجربه فوق‌العاده عظیم ازلحاظ کمی به میزان بسیار اندکی مستند و مکتوب گشته است. درگذشته زالوها عمدتاً در بیماری‌های قلبی و سیستم گردش خون مورداستفاده قرار می‌گرفتند، ولی در حال حاضر مورداستفاده آن‌ها فقط برای بیماری‌های قلبی و سیستمهای گردش خون نیست بلکه در بیماری‌های مزمن کاهش درد نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند. یک رویداد مهم در تاریخچه زالو درمانی طبی، کشفی بود که به‌وسیله Haycraft  انجام گرفت مبنی بر اینکه گلو و دهان زالوها حاوی ماده‌ای است که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند، که در سال ۱۹۰۳ این ماده جداسازی و هیرودین نام گرفت.
تاکنون ۶۳۰ نوع زالو شناخته‌شده است اما تنها ۱۵ گونه آن‌ها در پزشکی کاربرد دارد و سه گونه محبوب وجود دارد.
 Hirudo medicinalis وHirudo verbana   و Hirudo orientalis
زالوی پزشکی در سن ۱۸ ماهگی به بلوغ جنسی می‌رسد، که بستگی به تعداد دفعات تغذیه و کیفیت غذایی که آن‌ها مصرف می‌کنند دارد.
 زالوها هرمافرودیت هستند که یعنی  هم دارای اندام جنسی ماده و هم نر (دوجنسی) بر روی بدن خود می‌باشند، ولی به‌وسیله خود بارورسازی، تولیدمثل نمی‌کنند بلکه با دیگر زالوها جفت‌گیری می‌نمایند که پس از جدا شدن هردوی آن‌ها تخم‌ریزی می‌کنند. جفت‌گیری به‌طور طبیعی در ماه‌های بهار و تابستان در خارج آب انجام می‌شود، ولی در کارگاه‌های تولیدی در داخل و خارج کشور در تمامی فصول با ایجاد شرایط مصنوعی زالوها را وادار به جفت‌گیری و تخم‌ریزی می‌کنند.
تفاوت این طرح با سایر طرح‌های دامداری به مزیت اقتصادی این طرح می‌افزاید. برای مثال: زالوها هرمافرودیت هستند. به زبان گویاتر زالوها دوجنسیتی هستند. هر یک از زالوها هر دو اندام تناسلی نر و ماده را در اختیار دارند که با هر بار جفت‌گیری هر دو زالو بارور می‌شوند. به همین دلیل ضریب تکثیر زالوها نسبت به سایر طرح‌های دامداری در معرض توجه قرار می‌گیرد، به این دلیل که زالوها می‌توانند در یک دوره زاد و ولد ، 1 تا 4 پیله بگذارند که در هر پیله 5 تا 25 نوزاد زالو از آن متولد شوند. این نوسان تعداد با سن زالوی مادر و شرایط محیط پرورش رابطه مستقیم دارد. از دیگر مزیت‌های اقتصادی تکثیر و پرورش زالو، هزینه تغذیه کم‌تر نسبت به سایر دام‌ها است.

آناتومی و عملکرد زالو:

به‌منظور درک جنبه ساختاری آناتومی زالو از یک دیدگاه بیولوژیک، ما به نحوه رفتار جانور در استخرهای آب تازه، نظر خواهیم افکند.
 رفتار طبیعی زالو با چرخه‌ای از رویدادهای تکرارشونده زیر مشخص می‌گردد:
جست‌وجوی آرام غذا و مشاهده طعمه بالقوه، درحالی‌که برای مدت‌زمان طولانی می‌تواند به‌آرامی در سطح آب شناور و یا در حال شنا باشد. این حالت می‌تواند ماه‌ها به طول انجامد.
اتصال سریع به طعمه و تغذیه کردن از وی با حرکات سریع، تغذیه معمولاً طی تماس اندکی پایان می‌پذیرد.
فرورفتن به یک مکان محض در عمق آب به‌منظور استراحت و هضم غذا، این دوره استراحت ممکن است چند ماه به طول انجامد.
زالوها در هر بار تغذیه می‌توانند مقادیر نسبتاً زیادی خون بخورند، این موضوع به زالو اجازه می‌دهد که در فواصل بین تغذیه‌ها تا ۶ الی ۱۲ ماه زنده بماند.
با توجه به‌اندازه ارگان زالو  ،  هیرودو به‌طور کامل از یک لوله گوارشی با دیواره دو لایه تشکیل‌شده است. پیش روده-روده میانی (معده)-روده عقبی، بزرگ‌ترین حجم اعضا و بافت‌ها را هم در وضعیت پر و هم خالی اشغال می‌کنند.
 پیش روده، شامل دهان، حلق و مری تقریباً 0.2 کل طول جانور را تشکیل می‌دهد.
 میان روده (معده) که شامل ۱۰ جفت کیسکور هست. 0.5 از کل طول را تشکیل می‌دهد.
 روده عقبی سه قسمتی تقریباً0.3  طول کلی را شامل می‌شود. زالو فقط به یک‌گونه باکتری‌هایی برای حیات طولانی‌مدت مجهز شده است. این‌گونه‌ها همزیست زالو شده‌اند تا غذایش را هضم کنند.
 معده زالو (چینه‌دان) یک محفظه ذخیره عظیم است که زالو را قادر می‌سازد تا ماه‌ها بدون غذا به حیات خود ادامه دهد. این قسمت به روده عقبی، جایی که هضم کم انرژی انجام می‌شود متصل شده است. حتی بعدازاین‌که محتویات معده به‌طور کامل خالی بشود، زالو می‌تواند ماه‌ها با ماده بدن خود ادامه حیات دهد.
زالو دو نوع اعضای ترشحی دیگر نیز دارد: اندام ترشحی سگمانته (بندبند) و اندام‌های تولیدمثلی هرمافرودیت (دوجنسی).
 تنفس در طول دیواره بدن انجام می‌گیرد. هموگلوبین حل‌شده در خون، اکسیژن را از راه یک شبکه مویرگی انقباضی به تمام بخش‌های بدن منتقل می‌کند.
زالو دید بسیار ضعیفی دارد که اغلب می‌توانند فقط مسیر نور را تشخیص بدهند، اما بسیار حساس به لمس می‌باشند.
 آن‌ها همچنین یک حس قوی از طعم و مزه دارند.
 زالو نمی‌تواند بشنود اما گاهی اوقات به ارتعاشات بسیار حساس هستند.
آن‌ها با یکدیگر از طریق شیمیایی و لامسه ارتباط برقرار می‌کنند.
 بدن زالو طبی از ۳۴ بند تشکیل‌شده است. بندهای ۹-۱۱ کلتیلوم را که عضو مسئول ترشح کوکون بوده و در ماه‌های تابستان قابل‌رؤیت است، ۷ بند آخر، تشکیل‌دهنده مکنده بزرگ عقبی هستند.
 ناحیه سر زالو که عملکردهای اتصال، گزش، مکش و جابجایی را انجام می‌دهد حاوی گیرنده‌های چشایی، گیرنده‌های دما و چشم‌های پوستی بوده و به گانگلیون حلقی پایینی متصل شده است.

پوست، ماهیچه‌ها، اعصاب و حواس زالو دارای خصوصیات زیر باشد:

1-به میزان زیادی خاصیت الاستیکی دارد.
2-عمل تنفس جانور را به عهده دارد و انجام می‌دهد.
3-به‌عنوان سدی در مقابل عفونت‌ها و مواد مضر عمل می‌کنند.
4-اجازه تنظیم اسمولاریته(فشار اسمزی مایعات) را داده و تبادل مواد شیمیایی و گازها را تنظیم می‌کند.
5-مانند یک اندام حسی پیچیده واحد عمل می‌کند.
6-می‌تواند در مقابل حمله‌های مکانیکی مقاومت کند.
7-می‌تواند لایه خارجی‌اش را به دور بی اندازد. (پوست‌اندازی)
8-جهت اهداف استتاری پیگمامته(تیره رنک) هست.
9-برای مشخص کردن نوع گونه‌ها سودمند هست.
10-برای جلوگیری دهیدراتاسیون (بی‌آب شدن) عمل کرده و زالو را در خلال  خواب زمستانی و دوره‌های استراحت تابستانی محافظت می‌کند.

زالو

خواص بزاق زالو:

 زالو هنگام مکیدن خون، مواد متنوعی ترشح می‌کند که خواص درمانی دارند. آب دهان زالو (بزاق) حاوی بیش از یک‌صد و بیست نوع ماده حیاتی مفید است که موجب درمان بیماری‌های مختلفی می‌شود. این انگل کوچک و شگفت‌آور به علت توانایی فوق‌العاده‌ای که در درمان بیماری‌ها دارد جایگاه ویژه‌ای در طب دارد.
 کشور ما دارای ذخایر بسیار زیادی از این جانور بوده است که با صید بی‌رویه صیادان و سم‌پاشی مزارع  نسل این حیوان رو به انقراض هست.
عمده خواص درمان زالو در بزاق زالو است، به‌طوری‌که شاید بیشتر از وزنش قادر به تولید بزاق هست و وقتی به‌جایی از بدن می‌چسبد آن‌قدر آب بزاق تولید می‌کند که از زیربدنه حیوان بزاق می‌چکد. عصاره آب دهان زالو شامل دودسته مواد هستند که گروهی به‌عنوان نروترانسمیتر بر روی پایانه‌های عصبی عمل می‌کنند و موجب تحریک عمومی رو نقاط طب سوزنی می‌شوند و دسته
 دیگر که برای گردش خون عمومی و مویرگ‌ها عمل کرده و به‌عنوان ضد انعقاد، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش می‌کنند.

زیستگاه زالو:

 اکثر گونه‌های زالو در نقاط کم‌عمق، آب شیرین که آهسته درحال حرکت است پیداشده‌اند.
 اما برخی در اقیانوس زندگی می‌کنند و تعدادی هم در خاک مرطوب بر روی زمین زندگی می‌کنند.
 این حیوان در انواع زیستگاه‌های مختلف به شرح زیر زندگی می‌کنند:
 معتدل -گرمسیری- قطبی- زمینی- آب‌شور- آب شیرین- جنگل -جنگل بارانی- دریایی- اعماق دریا -دریاچه‌ها و برکه‌ها- رودخانه‌ها و نهرها- ساحلی- تالاب- مرداب- باتلاق

دشمنان زالو:

بیشتر زالوها هنگام استراحت پنهان می‌شوند و مخفیگاه آن‌ها زیر گیاهان ضخیم و یا در گل و لای هست. بسیاری از گونه‌های زالو شب رو هستند و این کمک می‌کند تا از قرار گرفتن در دسترس شکارچیان جلوگیری شود و همچنین در زمان استراحت میزبان به او حمله ننمایند.
 اگر زالو مورد حمله شکارچیان قرار بگیرد او با تمام سرعتی که می‌تواند شنا می‌کند، برخی شل شده و نقش زالوی مرده را بازی می‌کنند و برخی نیز خود را به شکل دایره درآورده و به سمت پایین آب خود را رها می‌نمایند.
 وقتی زالو به میزبان خود حمله می‌کند معمولاً نقاطی از بدن را انتخاب می‌نماید که دسترسی میزبان و آن محل سخت باشد.

شکارچیان زالو:

ماهی‌ها
 پرندگان
 حشرات آبزی بزرگ
مارهای بند جورابی
زالوهای گرسنه دیگر
 حلزون‌ها (خوردن تخم زالو)
 کرم‌ها (خوردن تخم زالو)

کسب و کار پرورش زالو یک کسب و کار درمانی و پردرآمد که برای شروع نیازمند دانش و اطلاعات کامل از فرآیند پرورش ،نکات بهداشتی و درمانی، ملزومات و بازار مصرفی ... است. برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه ی برگزاری کلاس ها با ما تماس بگیرید:

09191450080
09109273358
44527961-021
www.rashaofogh.ir
http://instagram.com/rashaofogh

 

 





:: برچسب‌ها: آموزش پرورش زالو,صنعت زالو ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 دی 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: